A madárürülék és a madárfészkek a városi környezetben rengeteg kellemetlenséget, szennyeződést tudnak okozni, a fertőzésveszélyről már nem is beszélve. Cégünk a galambürülék eltávolításán és a fertőtlenítésen felül a megelőzésre is tud megoldást.

Bird Free egy fejlett madárszabályozási módszer, amely a madarak viselkedésének tanulmányozásán alapul. A madarak viselkedése ösztönös, alapvető szükségletek szabják meg: élelem és víz, menedék, meleg, biztonság. A Bird Free érzékszervi ingerek révén megváltoztatja a madarak viselkedését, és arra készteti őket, hogy elhagyják a régóta fennálló élőhelyeiket.

A galambok minden este ösztönösen visszatérnek fészkükbe, és minden lehetséges erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy legyőzzék a fizikai akadályokat. Következésképpen a hagyományos módszerek (háló,tüske stb) gyakran nem zárják ki a galambokat az ilyen helyekről, sőt sérüléseket is okozhatnak nekik.

Bird Free stimulálja a madarak érzékszerveit, a látást és szaglást. Ezek az ingerek együttesen hozzák létre a madarakban az elkerülő tanulást.

Bird Free UV sugárzást bocsát ki. Ez a vizuális inger állandó emlékeztetőként hat a madárra, hogy ne térjen vissza a  kezelt helyre. A termék szabadalmaztatott gélkeveréke piranint tartalmaz, ugyanazt a színezőanyagot, mint amit a szövegkiemelőkben használnak. Az emberek számára láthatatlan UV-fény a csillámló tűzhöz hasonló benyomást kelt a madárban, amelyet igyekszik elkerülni. Ez a reakció a Bird Free alkalmazása után azonnal megfigyelhető.

Bird Free borsmentaolajat is tartalmaz, amely régóta ismert hatékony madárriasztó szer. Tanulmányok kimutatták, hogy a borsmenta-származékokban található mentol elsődleges taszító hatású a madaraknál, mivel a madár orrában, szájában és szemében található idegvégződésekre hat.

Ez a két inger, a vizuális és a szagló, egymással szinergiában hat, figyelmeztetve a madarat, hogy ne közelítsen. Ennek eredményeként a madarak gyorsan megtanulják, hogy távol tartsák magukat a Bird Free-vel kezelt felületektől. A termék hatékonyan alkalmazható egyéb madarak elriasztására is

A termékről bővebb információ a www.birdfree.hu oldalon található.