Galambok utáni takarítás, madárvédelem

PROFESSZIONÁLIS MADÁRRIASZTÁS A LEGKORSZERŰBB OPTIKAI GÉLLEL
E

szabadalmaztatott, ellenőrzött tesztek során bizonyított hatékonyságú termék

E

bármilyen időjárási körülmény esetén eredményes (eső, hó, szél, por stb.)

E

fedett és nyitott területen egyaránt használható

E

csere nélkül évekig kifejti hatását

E
a madarak viselkedését változtatja meg
E
megelőzi a szennyeződéseket, fertőzésveszélyt
Hogyan működik?

A Bird Free egy fejlett madárszabályozási módszer, amely a madarak viselkedésének tanulmányozásán alapul. A madarak viselkedése ösztönös, alapvető szükségletek szabják meg: élelem és víz, menedék, meleg, biztonság. A Bird Free érzékszervi ingerek révén megváltoztatja a madarak viselkedését, és arra készteti őket, hogy elhagyják a régóta fennálló élőhelyeiket.

A galambok minden este ösztönösen visszatérnek fészkükbe, és minden lehetséges erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy legyőzzék a fizikai akadályokat. Következésképpen a hagyományos módszerek (háló, tüske stb.) gyakran nem zárják ki a galambokat az ilyen helyekről, sőt sérüléseket is okozhatnak nekik.

A Bird Free stimulálja a madarak érzékszerveit, a látást és szaglást. Ezek az ingerek együttesen hozzák létre a madarakban az elkerülő tanulást.

A Bird Free UV sugárzást bocsát ki. Ez a vizuális inger állandó emlékeztetőként hat a madárra, hogy ne térjen vissza a kezelt helyre. A termék szabadalmaztatott gélkeveréke piranint tartalmaz, ugyanazt a színezőanyagot, mint amit a szövegkiemelőkben használnak. Az emberek számára láthatatlan UV-fény a csillámló tűzhöz hasonló benyomást kelt a madárban, amelyet igyekszik elkerülni. Ez a reakció a Bird Free alkalmazása után azonnal megfigyelhető.

A Bird Free borsmentaolajat is tartalmaz, amely régóta ismert hatékony madárriasztó szer. Tanulmányok kimutatták, hogy a borsmenta-származékokban található mentol elsődleges taszító hatású a madaraknál, mivel a madár orrában, szájában és szemében található idegvégződésekre hat.

Ez a két inger, a vizuális és a szagló, egymással szinergiában hat, figyelmeztetve a madarat, hogy ne közelítsen. Ennek eredményeként a madarak gyorsan megtanulják, hogy távol tartsák magukat a Bird Free-vel kezelt felületektől. A termék hatékonyan alkalmazható egyéb madarak elriasztására is.

Galambok

A madárürülék káros, hiszen mintegy hatvan fajta fertőző betegség terjedése hozható kapcsolatba a madarakkal illetve ürülékükkel. Ezek közül a következők a legveszélyesebbek:

E

Histoplasmosis, egyfajta gombás betegség, mely az elszáradt ürüléken elszaporodó gombáknak köszönhetően súlyos légzőszervi megbetegedéshez, esetenként halálhoz vezet.

E

Dermaphytosis, a galambok által terjesztett gombás fertőzés, mely a száj környékén lévő bőrfelületet, a légzőszerveket, a beleket, a húgycsövet és a női nemi szervet támadja, és rendszerint viszketést, fájdalmat és nedvedzést okoz.

E

Cryptococosis, melyet a galambok és a seregélyek emésztőrendszerében található gombák okoznak. A betegség gyakran légzőszervi megbetegedéssel kezdődik, majd átterjedhet az idegrendszerre is. Mivel a padlások, a templomok, az iskolák környéke, az irodaházak, a lerakatok, a malmok és egyéb ipari létesítmények a madarak kedvelt költőhelyei, így a megbetegedést okozó gombák ezen helyeken is megtalálhatók.

E

Vírusos agyhártyagyulladás, az idegrendszer gyulladásos megbetegedése, melynek általános tünetei: álmosság, fejfájás és láz, eredményezhet bénulást vagy kómát is. A betegség az összes korcsoportot támadja, de különösen veszélyes a hatvan évnél idősebbek számára. A vírus terjesztéséért azok a szúnyogok felelősek, melyek a B vírussal fertőzött galambokkal, fecskékkel, pintyekkel érintkeztek.

E

Szalmonella fertőzés, az ételmérgezés egy fajtája, mely fecskéktől, galamboktól és seregélyektől eredeztethető. A baktérium megtalálható a madárürülékben, mely elszáradva, por formájában bekerülhet a szellőzőrendszerbe, így az otthonokba, az éttermekbe illetve az élelmiszer feldolgozó üzemekben megfertőzheti az élelmiszereket.

Amellett, hogy a madarak ezen betegségek közvetlen hordozói, több mint 50 felé élősködővel érintkeznek rendszeresen. Ezen élősködők mintegy kétharmada veszélyes lehet az emberekre és a tenyésztett állatokra, valamint jelentős kártevők. A madarak összepiszkítják a padlót, a homlokzatot, illetve a különféle eszközöket, károsítva ezzel a gépeket és berendezéseket. Mivel a madarak előszeretettel lakmároznak a hulladékokon, a későbbiekben megfertőzhetik a terményeket, illetve az élelmiszereket. A madarak veszélyeztetik a légi közlekedést, valamint savas ürülékükkel rongálják a parkoló autók fényezését. A madarak jelenléte környezetünkben gyakran zavaró, riasztásukat különféle humánus módszerekkel biztosítjuk. A módszerek nagy része arra alapoz, hogy olyan környezetet hozzon létre, mely a madarak számára barátságtalan, így azok elhagyják az érintett területeket.

Segítünk a károk helyreállításában és a takarításban, együttérzéssel és tisztelettel.

A nap 24 órájában rendelkezésére állunk:
+36 70 360 4734
kapcsolat@ilan.hu