Ha halált, öngyilkosságot, balesetet vagy más biológiai veszélyt jelentő eseményt tapasztal, fontos tudni, hogy miért kell minden esetben megkeresni  egy olyan, extrém takarítással  foglalkozó és engedélyekkel rendelkező takarítócéget céget, mint az Ilan Service Kft.  

A legtöbb ember nem gondolja, hogy amikor haláleset történik, az  nem csak lelki traumát okoz a családtagoknak, hanem a vér és más, a bomlással kapcsolatos kórokozók egészségkárosító hatásainak is nagy a kockázata. A legtöbben úgy vélik, hogy a biológiai veszélyt jelentő vér, testnedvek takarítása hypóval és más háztartási termékek segítségével megoldható, és  nem értik, hogy miért is van ránk szükség. 

A vérrel, a testnedvekkel és a különböző maradványokkal kapcsolatos biológiai veszélyeket ipari erősségű vegyi anyagokkal, speciális berendezésekkel és technikákkal kell tisztítani, amelyek csak az erre kiképzett, szakképzett cég számára ismertek. Az Ilan Service Kft. a „biohazard” tisztítás, eltávolítás, hulladékkezelés és egyéb szolgáltatások területén tanúsítvánnyal rendelkezik, amely biztosítja, hogy a baleset/haláleset helyszíne egészséges, lakható állapotba kerüljön.

Általában az áldozat korábbi egészségi állapota nem ismert. Minden biológiai veszélyhelyzetet rendkívül óvatosan kell kezelni, mintha fertőző betegségeket vagy más kórokozókat hordozna, amelyek károsak vagy halálosak lehetnek azok számára, akiket nem képeztek az ilyen veszélyek elhárítására.

Az emberek nem gondolnak abba bele, hogy mekkora veszélynek teszik ki magukat, családtagjaikat, amikor nem a megfelelő technikával/technológiával rendelkező céget bízzák meg. Csak egy pár példa, hogy képet kapjunk a lehetséges fertőzésekről:

  • hepatitis A
  • hepatitis B
  • hepatitis C (ezek csak a leggyakoribbak, napjainkban már 8 féle hepa vírus okoz problémákat)
  • HIV
  • parvovírus
  • hantavírus

Emellett, ha a lakás elhanyagolt, a rühtől, a tetütől,  az ágyi poloskától az egérig és a patkányig mindenféle lénnyel találkozhatunk.