Az elmúlt évek rengeteg izgalmas és kihívást jelentő, sokszor megrázó feladattal látták el csapatunkat. Számtalan esetben dolgoztunk elképesztő szemétben, rovarok és rágcsálók között, vagy takarítottunk véres tragédiák után. Megküzdöttünk a szennyvíz nyomaival, drogosok eldobált fecskendőivel, leégett otthonok szomorú, elszenesedett berendezéseivel.

Ritkán irigyelnek minket az ismerőseink, általában inkább meglepődnek azon, hogy szeretjük a munkánkat. Szeretjük, mert rengeteg sikerélményt ad az, amikor egy-egy borzalmas állapotú lakásból, vagy egyéb helyszínből csillogóan tiszta és rendezett terület lesz.

Idén márciusban sok minden megváltozott körülöttünk. A Covid-19 járvány váratlanul kavarta fel a hétköznapokat. Rengeteg ember találta magát új körülmények között, és még azoknak is jelentősen megváltozott az élete, akiknek nem került veszélybe a megélhetése. Az eddig biztonságos szakmákban most áttetsző pajzsokkal védik az emberekkel foglalkozó munkatársakat. A háziorvosok, tanárok, kórházi dolgozók azóta fokozottan kockázatos területen végzik mindennapi munkájukat. Az iskolás gyerekek veszélyt jelentenek a nagyszüleikre, akik eddig vigyáztak rájuk. Minden felborult.

Takarítás és fertőtlenítés covid betegek után

A mi hétköznapjainkban is sok változás történt a vírus miatt. Gyakran hívják a csapatunkat például irodaházakba, megbetegedések után fertőtleníteni. Az eddiginél többször kerül elő az ózongenerátor is a feladatok során. Viszont abban nagyon szerencsések vagyunk, hogy nem kell jobban félnünk a fertőzésveszélytől, hiszen ugyanazzal a körültekintéssel dolgozunk, mint az elmúlt években bármikor. Megszokott helyszíneinken a látható szennyeződések mellett a munkánk nagy részében a szemmel láthatatlan baktériumokkal, vírusokkal, potenciálisan fertőző szennyeződésekkel is meg kell birkóznunk. Eddigi megbízásaink folyamán is teljes védőruházatban, maszkot viselve dolgoztunk, így ez most sem jelent újdonságot. És minden munkánk során úgy fertőtlenítjük a helyszíneket, mintha egy járványveszélyes területen dolgoznánk, így most a tényleges járványveszély tulajdonképpen nem jelent különbséget a korábbiakhoz képest.

A kíméletlen alaposság eddig is a mindennapjaink része volt, de most is jól esik egy-egy visszajelzés, amit a megbízások során kapunk. Nemrég egy irodai takarításnál döbbent meg egy ott dolgozó, hogy hat órán keresztül tartott a takarítás, fertőtlenítés. Ezzel szemben a korábban megbízott csapat ugyanakkora területen egy óra alatt végzett.  Ehhez fontos megemlíteni azt, hogy nem óradíj alapján dolgozunk, viszont minden feladatra rászánjuk a szükséges időt, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

Most sem irigykednek többen a munkánkra, de egy bűnügyi helyszín takarításával összehasonlítva szinte szerencsések vagyunk, ha „csak” vírusveszéllyel kell szembenéznünk. Viszont a felelősségünk ugyanúgy hatalmas, sőt. Egy ilyen megbízás során a feladatunk a tisztaság megteremtésével egyben az is, hogy biztonságos és egészséges környezetet hozzunk létre minden ott dolgozó számára. Ez pedig még egy ok arra, hogy igazán szeressük a munkánkat!

Reméljük, hogy a járvány minél előbb véget ér, de addig is mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb vírust eltüntessük magunk körül, és a tisztasággal együtt egyben a biztonságról is gondoskodjunk.

Covid takarító és fertőtlenítő szolgáltatásunkról ITT talál bővebb információkat.