A germicid vagy baktériumölő lámpák speciális ultraibolya (UV-C) tartományú fényforrások. Ez a rövid hullámú ultraibolya sugárzás roncsolja a kórokozók DNS-ét, ózongáz kibocsájtása nélkül fertőtlenít, az alkalmazást követően nincs szükség hosszabb idejű szellőztetésre.

A módszert gyakran alkalmazzák orvosi rendelőkben, várókban és olyan helyiségekben, ahol nemcsak a fertőtlenítés de a sterilitás is fontos.

A nagy energiájú UV-C sugárzás fotokémiai reakciót vált ki, a baktériumok továbbá gombák elpusztításához ill. károsításához vezet. Az ultraibolya sugárzás ezáltal mikroorganizmusok (baktériumok/vírusok, élesztő-, és penészgomba stb.) célzott károsítására vagy pusztítására alkalmazható. 

 AZ UV-C sugárzás legnagyobb előnye, hogy a vírus- és baktériumölő hatásával szemben rezisztencia nem képes kialakulni, vagyis a mikroorganizmusok, vírusok nem tudnak ellenállóvá válni a kezelés ellen. Az UV-C sugárzás minden esetben elpusztítja a leggyakrabban előforduló vírusokat, ( SARS, influenza) vagy akár a különböző koronavírusokat is. 

A cégünk vállalja minden olyan terület kezelését -akár magán, akár üzleti ügyfelek részére-, akik számára fontos a biztonságos, vegyszermentes, környezetbarát, és a teljes területet és légteret szermaradványok nélkül lefedő fertőtlenítés.

Forrás : laser-technologies.hu