Sokszor  találkozunk olyan esettel, amikor a családok először nem a megfelelő szakembert választják a takarítás, fertőtlenítés elvégzésére. Sok esetben a halottszállítók ajánlkoznak ezekre a „takarítási feladatokra”, de ők erre nem alkalmasak és nem előírásszerűen oldják meg a feladatot.

Tapasztalataink szerint a felületekről esetleg eltüntetik a látható szennyeződést, de a bútorok alatt, a parketta/padló alatt, a résekben otthagyják a testnedveket, a vért, ami aztán továbbra is bomlik és elviselhetetlen szagokat áraszt. A megfelelő fertőtlenítést sem képesek – megbízható fertőtlenítőszerek, és fertőtlenítő eszközök hiányában -elvégezni. Mivel a legtöbb esetben a hozzátartozók nem tartózkodnak a lakásban (nem laknak ott), ezért csak a szomszédok, a közös képviselet, esetleg az új vevők nyomására keresnek megfelelő, szakszerűen takarító céget, ami nekik sem jó, mert az elsőre is megoldható feladatért duplán fizetnek.

Amikor ilyen helyzetbe kerülnek, kérem figyeljenek a arra, hogy a takarítással megbízott cégnek rendelkeznie kell :

  • megfelelő tapasztalattal,  
  • megfelelő felszereléssel,   
  • ÁNTSZ kapcsolattal/engedéllyel,   
  • megfelelő, speciális fertőtlenítőszerekkel,
  • előírásoknak megfelelő hulladékkezelés,

hogy az Önök és a környezetük egészségét biztosítani lehessen. A kellemetlen szagokon kívűl az esetleges fertőző betegségek és a rovarok is okoznak kellemetlen következményeket.