2017-ben már foglalkoztunk egy rövid bejegyzés formájában a kényszergyűjtögetés jelenségével.

Most ismét erről szeretnék pár gondolatot írni, mert egyre gyakrabban találkozunk a munkánk során ilyen helyzetekkel.

Az évek során nagyon sok tapasztalatra tettünk szert és erre szakosodott munkatársaink pontosan tudják, hogyan kell viszonyulni az ilyen helyzetekhez és kezelni az ilyen helyzetbe került embereket. Pontosan tudjuk, hogy milyen fontos a felhalmozóval való együttműködés és annak megértése, hogy mi miatt alakult így. Mi professzionális lomtalanító cég vagyunk, nem egy egyszerű, általános lakáskiürítő/költöztető cég, akik csak elszállítják A-ból B-be a tárgyakat. Mi az ember lelkével, problémáival is foglalkozunk és támogatjuk őket, hogy könnyű legyen neki a tárgyakat elengedni.  Az együttérzés nagyon fontos a munkánk sorá!. Mi nemcsak a takarításra fókuszálunk, hanem magára az emberre is.

Ha Ön gyűjtöget, vagy csak sok minden felhalmozódott az otthonában, hívjon minket bizalommal.

Ha Ön gyűjtögető és szégyelli magát a kialakult helyzet miatt, ne tegye! Nincs egyedül!

Mi segítünk, nincs miért szégyellje magát.

A világon az emberek 2-5 %-ának vannak bizonyos fokú felhalmozási problémái. Ezek az emberek hajlamosak rejtegetni rendetlenségüket a külvilág és a családjuk elöl. Nem engednek senkit a lakásukba, így sokszor évekig nem derül fény a problémára. Cégünk elkötelezett a magánélet védelme mellett, így nem kell attól tartania, hogy a környezete megtudja, hogy cégünk milyen tevékenységet végez, ezt nem reklámozzuk. Célunk, hogy lakását olyan élhető életteré alakítsuk át, amelyre büszke lehet és ezáltal visszakaphatja barátait, rokonait. Nálunk fő szempont a diszkréció, ezért olyan munkafolyamatokkal, technológiával rendelkezünk, amelyek megakadályozzák, hogy mások valaha is megtudják, hogy milyen problémája volt. Az Ön engedélye nélkül nem  adunk ki információt senki számára!

Képzelje el, hogy ismét együtt kávézhat, ebédelhet szomszédaival, rokonaival az Ön otthonában.

Néhány gyakori, konkrét tünet, amiket a kóros gyűjtögetők esetében tapasztalni lehet:

 1. Hajlamosak nagy mennyiségben a környezetükben szabadon hozzáférhető tárgyakat felhalmozni, amiket a legtöbb ember nem gondol hasznosnak vagy értékesnek, mint például:
 • reklámanyagok, reklámlevelek
 • régi katalógusok és újságok
 • dolgok, amelyek hasznosak lehetnek valamire a későbbiekben
 • ruhaféleségek
 • romlott ételek, csomagolások/szemét
 • ingyenes bemutatótermékek

2. Az otthonában akkora a zűrzavar, hogy több helyiség megközelíthetetlen és nem tölti be rendeltetésszerű szerepét, mint például:

 • nem lehet az ágyakban aludni
 • ételkészítésre alkalmatlan konyhák, hűtők dugig tele romlott ételekkel, tűzhelyek tűzveszélyes dolgokkal teli, mint például reklámújság és régi ételek főzőlapok tetején.
 • étkezésre használhatatlan asztalok
 • használhatatlan székek, kanapék
 • piszkos, egészségtelen fürdőszobák; emberi ürülék kupacok vannak az otthon bizonyos helyein gyűjtve, néha állati ürülék van a padlón, óriási zsákok évek óta gyűjtött pelenkákkal tele.
 • kádak, zuhanyzók és mosdók tárgyakkal töltve, mosakodásra és fürdésre alkalmatlan állapotban
 • néhányan állatokat gyűjtenek, pedig minimálisan se képesek gondoskodni róluk

Ha magára ismer vagy gyanítja, hogy egy Önhöz közelálló személy esetleg ilyen bajban lehet, kérem keressen bennünket bizalommal.