Nemrégiben felkérés érkezett felénk egy nagy kereskedelmi televíziós csatornától, hogy mutassuk be cégünk bűnügy/haláleset utáni takarítással kapcsolatos tevékenységét. Korábban többször teljesítettünk már ilyen jellegű megkereséseket, így tisztában vagyunk vele, hogy a különböző médiumokat  – legyen az televízió, nyomtatott, vagy digitális sajtótermék – elsősorban a munkánk  „bulváros” része érdekli, szeretnének minél véresebb, horrorisztikusabb eseteket bemutatni.

Ehhez gyakran kérnek tőlünk helyszínen készült képeket, videókat, ami számunkra komoly dilemmát szokott jelenteni. Egyfelől mindenképpen el akarjuk kerülni, hogy megrendelőink indiszkrécióval, vagy kegyeletsértéssel vádoljanak bennünket, azonban azt is szeretnénk, ha a nézők, olvasók képet kapnának arról, mivel is foglalkozunk, milyen nehézségekkel kell megküzdenünk munkánk során.

Természetesen az ügyfelek felé vállalt diszkréció a legfontosabb, ezért a riportok során csak olyan helyeken készült képeket mutatunk meg, amelyek elkészítésére a megrendelőktől engedélyt, illetve esetleg konkrét kérést kaptunk (pl. előtte-utána fotók), és ilyen esetekben is igyekszünk csak olyan részleteket bemutatni, amelyek alapján a helyszín nem beazonosítható, adott esetben még a tulajdonosoknak sem.

A képek készítésének, illetve a munkák elvégzésének pontos helyét semmilyen körülmények sem közöljük a riportok során.

Így járunk el pl. a honlapunkon elhelyezett képek esetében is.

Ezzel kapcsolatban érdekes megjegyezni, hogy az Egyesült Államokban, amely ennek a tevékenységnek az „őshazája”, egészen más a gyakorlat. Egyrészt ott a lakásbiztosítás általában fedezi az ilyen jellegű takarítás/fertőtlenítést költségét, ami nyilvánvalóan könnyebbséget jelent a hozzátartozóknak, másrészt az extrém takarítással foglalkozó cégek honlapján nemcsak fényképek, de még videók is találhatóak a takarítás folyamatáról.